Armbågskontakter | ABS-plast

Här hittar du vårt sortiment av armbågskontakter i ABS-plast.

Materialet är slagtåligt och återvinningsbart, vilket gör våra armbågskontakter till robusta och hållbara produkter. Alla modeller tillverkas i Sverige och levereras med mikrobrytare med IP-klass 67, samt 5 års garanti.

Fler produktkategorier

Söker du en armbågskontakt i metall? Här hittar du våra fyra produktserier i aluminium, samt en modell i mässing. Samtliga produkter produceras i Sverige.

 

Här hittar du vårt sortiment av smarta tillval till armbågskontakterna. Tillvalen ger utökade möjligheter för bl.a. montering, placering och öppningsmöjligheter.

 

Vi erbjuder två produktserier av armbågskontakter tillverkade i plast. En serie med en platt tryckplatta och en med konkav tryckplatta.

Våra armbågskontakter är robusta konstruktioner, tillverkade i slagtålig och återvinningsbar ABS-plast. Kontakterna lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusmontering då de är utrustade med en mikrobrytare med IP 67 klass. För utomhusbruk rekommenderar vi dock en variant som är silverfärgad för att förhindra att den bleks av UV-strålar.

Armbågskontakterna går även att få med universella taktila symboler, dubbla mikrobrytare, radiosändare samt styrenhet med dubbla utgångar varav en har fördröjd signal. Detaljerad beskrivning för samtliga kontakter samt större bilder finns på respektive artikelsida.  

Syftet med en armbågskontakt och anledningen till dess storlek är att den ska vara väl synlig och kunna aktiveras med armbågen, höften eller benet.

Många EU-länder har lagstiftat om att offentliga miljöer ska tillgänglighetsanpassas. Andelen personer med funktionsnedsättning ökar, både synskadade och rullstolsburna, och dessa personer ska kunna klara sig utan hjälp i offentliga miljöer. Det är med andra ord viktigt att även vi i Sverige tillgänglighetsanpassar våra offentliga miljöer.

JCK103

JCK205

JCK207

JCK250

Nyfiken på våra armbågskontakter?

Har ni några frågor eller funderingar så är ni välkomna att höra av er till oss! Ni kan även beställa ett prov av våra produkter, helt kostnadsfritt.

1. Fyll i formulär

2. Vi skickar

1. Fyll i formulär

2. Vi kontaktar dig inom 24h

Marknadsledande tillverkare av armbågskontakter

JC Kontakter AB är ett familjeföretag specialiserat på tillverkning av armbågskontakter för automatiska dörrar. Vår affärsidé bygger på vårt mål om att vara marknadsledande i vår bransch och att arbeta aktivt med hållbarhet genom hela processen. Vi har därför valt att fokusera på ett fåtal produkter av noga utvalda material, som vi producerar i vår egen fabrik i Göteborg och sedan marknadsför och distribuerar genom återförsäljare i hela världen.

Skapa ditt konto

Vi strävar efter att svara på er förfrågan inom en arbetsdag

Logga in för att genomföra ert köp

Registrera konto

Vi vänder oss främst till företag som säljer eller installerar Automatiska Dörröppningssystem. 

Skapa en kundprofil för att få tillgång till priser och 
möjlighet att beställa. 
 
Efter anmälan återkommer vi inom 24h.