Armbågskontakter i plast

Syftet med en armbågskontakt och anledningen till dess storlek är att den ska vara väl synlig och kunna aktiveras med armbågen, höften eller benet.

Många EU-länder har lagstiftat om att offentliga miljöer ska tillgänglighetsanpassas. Andelen personer med funktionsnedsättning ökar, både synskadade och rullstolsburna, och dessa personer ska kunna klara sig utan hjälp i offentliga miljöer. Det är med andra ord viktigt att även vi i Sverige tillgänglighetsanpassar våra offentliga miljöer.

Vi erbjuder två designmodeller för armbågskontakter tillverkade i plast. En modell med en platt tryckplatta och en modell med en konkav tryckplatta.

Våra armbågskontakter är robusta konstruktioner, tillverkade i slagtålig och återvinningsbar ABS-plast. Kontakterna lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusmontering då de är utrustade med en mikrobrytare med IP 67 klass. För utomhusbruk rekommenderar vi dock en variant som är silverinfärgad för att förhindra att den bleks av UV-bestrålning.

Armbågskontakterna går även att få med universella taktila symboler, dubbla mikrobrytare, radiosändare samt styrenhet med dubbla utgångar varav en har fördröjd signal. Detaljerad beskrivning för samtliga kontakter samt större bilder finns på respektive artikelsida.  

VAD KAN VI HJÄLPA ER MED?

Välj alternativ:

JCK103

JCK205

JCK207

JCK250

VÅRT FORMULÄR

Är ni nyfikna på våra armbågskontakter? Har ni några frågor eller funderingar så är ni välkomna att höra av er till oss här. Ni kan även provbeställa en av våra armbågskontakter helt kostnadsfritt.

1. Fyll i formulär

2. Vi skickar

1. Fyll i formulär

2. Vi kontaktar dig inom 24h

Skapa ditt konto

Vi strävar efter att svara på er förfrågan inom en arbetsdag

Logga in för att genomföra ert köp

Registrera konto

Vi vänder oss främst till företag som säljer eller installerar Automatiska Dörröppningssystem. 

Skapa en kundprofil för att få tillgång till priser och 
möjlighet att beställa. 
 
Efter anmälan återkommer vi inom 24h.